top of page

DVACÁTÝ PRVNÍ PŘÍBĚH: KRVÁCENÍ Z NOSU



Celá šťastná se začala hrát spolu s manželem. Na ostatní hračky se už ani nepodívala. Z pokoje bylo slyšet, že se spolu baví. Najednou smích vystřídal tupý náraz a pláč. Vběhla jsem do pokoje. Dcera měla krvavou tvář. Při hře nešťastně zakopla o manželovu nohu, a jelikož nemohla svou novou hračku pustit z rukou, nestihla tlumit pád rukama a padla obličejem rovnou na zem. Okamžitě jsem ji popadla a vzala do koupelny.

Umyla jsem jí tvář, abych zjistila odkud krvácí. Krev se valila z nosu. Bála jsem se, že ho má zlomený. Začala jsem jí ho přehmatávat nos, ale necítila jsem žádný pohyb kostí. Na otázku zda ji to při doteku bolí naštěstí odpověděla, že ne. V ruce stále držela tu nešťastnou hračku, která byla mimochodem také od krve. Hlavu jsem jí drž

Sedla jsem si vedle ní a vydechla si. Myslela jsem si, že si konečně užiji klidný večer v kruhu rodiny. V tom se z obýváku ozval další tupý náraz. Můj bratr zakopl o koberec a spadl. Když jsem přiběhla i on měl obličej od krve. V tom momentě jsem nevěděla jestli se mám smát nebo plakat. Vzala jsem ho do koupelny a všechno jsem si zopakovala. Naštěstí jeho nos nekrvácel až tak silně. Jelikož jemu Ježíšek nedonesl hračku, pád se mu podařilo tlumit rukama. Když i jemu přestal nos krvácet, posadila jsem ho vedle dcery a celý večer jsem jim nedovolila ani se jen hnout.

(Autor: Anna D.)

Jak správně postupovat při krvácení z nosu si můžete přečíst v jednom z našich mýtů o první pomoci (Mýtus o první pomoci č.64 – Při krvácení z nosu zakloníme hlavu a chladíme čelo a zátylek)

bottom of page